Påsktårta med maräng och passionscurd

Ingredienser

TÅRTBOTTEN
100 g rumsvarmt smör
1.5 dl strösocker
5 st äggulor
1 dl mjölk
2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver

KOKOSMARÄNG
5 st äggvitor
2.5 dl socker
1.5 dl kokosflingor

PASSIONSFRUKTSCURD
1.5 dl strösocker
1 st helt ägg
2 st äggulor
5 st passionsfrukt (saften
från utan kärnor)
50 g smör

FYLLNING
5 dl grädde
0.5 dl florsocker
1.5 dl grekisk yoghurt

TOPPING
1 st passionsfrukt
1 knippe myntablad

Gör så här

1. Tårtbottnar: Sätt ugnen på 150°C
och klä två formar (ca 20 cm i
diameter) med bakplåtspapper.

2. Vispa smör och socker poröst ett
par minuter. Vispa sedan ner en
äggula i taget och rör till sist ner
mjölken.

3. Blanda mjöl, vaniljsocker och
bakpulver i en skål och vänd
ner det i smeten. Bred ut smeten
i båda formarna.

4. Vispa äggvitorna till ett fast
skum, tillsätt sockret lite i taget
och vispa tills du har en glansig maräng. Vänd ner kokosen
allra sist. Bred ut den i ett lager,
ovanpå den andra smeten, i båda
formarna.

5. Grädda i ca 40 min tills marängen ser frasig ut. Låt bottnarna
svalna på galler.

6. Passionsfruktscurd: Häll socker,
ägg och passionfruktssaft i en
värmetålig skål och ställ i vattenbad på spisen. Rör hela tiden så
att äggen inte koagulerar.

7. När curden blivit tjock (det kan
ta en stund, men går fort mot
slutet) tar du av den från vattenbadet. Låt svalna något.

8. Lägg i smöret skuret i kuber och
rör tills det har smält. Låt curden
svalna helt.

9. Vispa grädden tills den är fluffig,
vänd ner florsocker och yoghurt.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.