Påskmuffins

Ingredienser

100 g mandelmassa

150 g smör eller margarin

3/4 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker

1 krm salt

3 ägg

1 dl vetemjöl

1/2 dl potatismjöl

1/2 tsk bakpulver

1 tsk Dansukker Vaniljsocker

Kräm

200 g Laktosfri Créme Bonjour naturell

1 dl Dansukker Florsocker

Gul hushållsfärg

Garnering

2 dl kokosflingor

Gul hushållsfärg

Godisbitar

Gör så här

Börja med garneringen genom att blanda gul färg med vatten och blanda med kokosflingor och rör om tills flingorna är gula. Låt torka utbrett på en bricka eller plåt.

Riv mandelmassan och blanda den med smör, muscovadorörsocker och salt. Rör i äggen, ett i sänder. Blanda båda mjölsorterna, bakpulvret och vaniljsockret och rör sedan in i smeten. Häll upp i formar. Grädda mitt i ugnen i knappt 200 °C i cirka 25 minuter. Låt svalna på galler.

Blanda samman osten och florsockret och färga detta gult. Bred krämen uppe på muffinsen. Doppa dem därefter i kokosflingorna. Sätt godisbitar som ögon och näbb på muffinsen.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.