2 dl socker
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
125 g smör
1,5 dl mjölk
2 grovrivna päron
100 g mandelspån
ev ett par droppar bittermandelolja
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Smula i smöret (eller kör ihop allt i en matberedare), tillsätt ägg och mjölk och blanda ihop till en smet.
3. Rör ned päron och mandelspån och ev bittermandelarom. Fördela smeten i muffinsformar och grädda mitt i ugnen 15 - 20 minuter.
12 st
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…