Placeholder

Parfait med jordgubbar och pistagemandlar

Ingredienser

6 äggulor
2,5 - 3 dl florsocker
5 dl vispgrädde
300 g färska jordgubbar
2 dl skalade pistagemandlar, ca 100 g

Garnering:
jordgubbar
pistagemandlar

Gör så här

1. Vispa äggulorna med 2 dl florsocker vitt och pösigt med elvisp. Vispa grädden luftig och fluffig.

2. Mosa jordgubbarna och hacka pistagemandlarna. Vänd ned grädde, bär och mandel i äggvispet. Smaka av och tillsätt ev mer florsocker om du vill ha det sötare.

3. Häll upp smeten i en form som tål att frysas och lägg gärna skivade jordgubbar och litet hackad mandel på toppen. Ställ i frysen minst 2 timmar.

4. Ta fram parfaiten och stå i rumstemperatur ca 30 minuter före servering.

Ca 2 l, 10 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.