400 g blandfärs
1 liten gul lök
1 stor röd paprika eller 2 mindre
2 kokta kalla potatisar
1 ägg
1 dl vatten
1 dl vispgrädde
1,5 tsk salt
1 krm vitpeppar
Sky:
grädde + vatten
några droppar soya
ev vitpeppar
1. Finhacka lök och paprika. Mosa potatisen och blanda den med färsen. Rör ned lök, paprika och ägg och späd med vatten och grädde.
2. Krydda väl och stek ett litet smakprov. Forma biffar och stek dem vackert bruna. Ta upp dem och håll dem varma.
3. Vispa ur pannan med litet grädde, vatten och soya. Häll skyn över biffarna.
4. Servera med ett hemlagat potatismos och en enkel grönsallad.
4 st
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng