400 g blandfärs
1 liten gul lök
1 stor röd paprika eller 2 mindre
2 kokta kalla potatisar
1 ägg
1 dl vatten
1 dl vispgrädde
1,5 tsk salt
1 krm vitpeppar
Sky:
grädde + vatten
några droppar soya
ev vitpeppar
1. Finhacka lök och paprika. Mosa potatisen och blanda den med färsen. Rör ned lök, paprika och ägg och späd med vatten och grädde.
2. Krydda väl och stek ett litet smakprov. Forma biffar och stek dem vackert bruna. Ta upp dem och håll dem varma.
3. Vispa ur pannan med litet grädde, vatten och soya. Häll skyn över biffarna.
4. Servera med ett hemlagat potatismos och en enkel grönsallad.
4 st
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Cornbread Cowboy Casserole
Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…