Pannkaka
– 125 g smör
– 2½ dl vetemjöl
– 3 dl mjölk
– 1 krm salt
– 4 ägg
Räkfyllning
– 2 msk smör
– ¾ dl vetemjöl
– 2½ dl mjölk
– 1½ dl vispgrädde
– ¾ dl smakrik riven ost, 31%
– 250 g skalade räkor
– 2 msk dill, hackad
– 1 msk riven pepparrot
– salt, peppar
Garnering
– 1 dl riven ost, 31%
– sallad
– 100 g skalade räkor
– dill
– citronskivor
Sätt ugnen på 200°.
2. Pannkaka: Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjöl, mjölk och salt. Värm under omrörning tills smeten släpper från kastrullens kanter. Ta av från plattan och vispa i ett ägg åt gången. Använd elvisp.
3. Bred ut smeten i en långpanna (ca 30x40 cm) med bakplåtspapper. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 min. Lossa pannkakan men låt den ligga kvar och svalna på bakplåtspapperet.
4. Räkfyllning: Smält smöret i en kastrull. Rör i mjölet. Späd med mjölk och grädde, lite i taget. Låt koka upp under omrörning och sedan småkoka i ca 5 min, rör om då och då. Tag kastrullen från värmen. Rör i ost, räkor, dill och pepparrot. Smaka av med salt och peppar.
5. Bred ut räkfyllningen på pannkakan. Rulla samman till en rulle från långsidan med hjälp av bakplåtspapperet. Lägg rullen med skarven nedåt på en plåt med bakplåtspapper.
6. Garnering: Strö över riven ost och gratinera i ca 10 min. Garnera med sallad, räkor, dill och citron.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng