Dessa kakor består av endast tre ingredienser, köpt smördeg, kanel och socker. Mycket enkla att baka och goda! Om man översätter namnet så betyder det palmträd. De kallas även för elefantöron, fast då rullar man dem i form av en cirkel istället för en kringelform.
Ingredienser
1 paket smördeg
Kanel, efter eget tycke (mycket om du frågar mig)
Socker, efter eget tycke
Tina smördegen. Häll ut mycket socker på ett bakbord och kavla ut degen så rektangeln blir ca 2o cm lång. Strö över mycket socker och kanel. Rulla ihop från kanten in till mitten, uppreppa från andra sidan så att du får en kringelform. Du måste rulla ganska tajt. Skär kakor ca en halv cm breda. Placera dem på en bakplåtspappersklädd plåt. Värm ugnen till 200°C och grädda kakorna i 10-15 minuter. Låt dem svalna på ett galler
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Stenfors gjutjärnsgryta
Värde 1 499 kr
Tävla här
Stäng