Dessa kakor består av endast tre ingredienser, köpt smördeg, kanel och socker. Mycket enkla att baka och goda! Om man översätter namnet så betyder det palmträd. De kallas även för elefantöron, fast då rullar man dem i form av en cirkel istället för en kringelform.
Ingredienser
1 paket smördeg
Kanel, efter eget tycke (mycket om du frågar mig)
Socker, efter eget tycke
Tina smördegen. Häll ut mycket socker på ett bakbord och kavla ut degen så rektangeln blir ca 2o cm lång. Strö över mycket socker och kanel. Rulla ihop från kanten in till mitten, uppreppa från andra sidan så att du får en kringelform. Du måste rulla ganska tajt. Skär kakor ca en halv cm breda. Placera dem på en bakplåtspappersklädd plåt. Värm ugnen till 200°C och grädda kakorna i 10-15 minuter. Låt dem svalna på ett galler
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…