6 port
Bröd
1,25 dl kokosmjöl
1 krm salt
½ tsk bakpulver
1 dl smält kokosolja
6 ägg
1 msk kokosolja till formen
Stuffing
500 g fläskfärs
200 g skivad stjälkselleri
½ (55 g) gul lök
2 msk kokosolja till stekning
150 g skivade champinjoner
½ hönsbuljongtärning
3 dl hett vatten
1 tsk salvia, torkad
1½ tsk kycklingkrydda
Sätt ugnen på 170 grader.
Stek färs, svamp, selleri och lök i en rejäl stekpanna på medelhög värme tills allt är ordentligt brynt. Sänk värmen mot slutet och låt stekskyn koka in.
Smula eller riv brödet med grova sidan av ett rivjärn. Rör i buljongen och krydda.
Tillsätt den stekta färsröran. Blanda och häll i en ugnsfast form.
Tillaga i ugnen i 45 minuter. Täck eventuellt med aluminiumfolie mot slutet för att undvika att stuffingen bränns.
Tips!
Fläskfärsen kan med fördel ersättas med hälften färs, hälften finhackad bacon. I brödet går det även bra att minska antalet ägg från 6 till 3 om du föredrar det. Tillsätt då 1 deciliter kokosmjölk. Brödet kan göras i förväg och frysas in.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Stenfors gjutjärnsgryta
Värde 1 499 kr
Tävla här
Stäng