Paleo stuffing

Ingredienser

6 port

Bröd
1,25 dl kokosmjöl
1 krm salt
½ tsk bakpulver
1 dl smält kokosolja
6 ägg
1 msk kokosolja till formen

Stuffing
500 g fläskfärs
200 g skivad stjälkselleri
½ (55 g) gul lök
2 msk kokosolja till stekning
150 g skivade champinjoner
½ hönsbuljongtärning
3 dl hett vatten
1 tsk salvia, torkad
1½ tsk kycklingkrydda

Gör så här

Sätt ugnen på 170 grader.

Stek färs, svamp, selleri och lök i en rejäl stekpanna på medelhög värme tills allt är ordentligt brynt. Sänk värmen mot slutet och låt stekskyn koka in.

Smula eller riv brödet med grova sidan av ett rivjärn. Rör i buljongen och krydda.

Tillsätt den stekta färsröran. Blanda och häll i en ugnsfast form.

Tillaga i ugnen i 45 minuter. Täck eventuellt med aluminiumfolie mot slutet för att undvika att stuffingen bränns.

Tips!
Fläskfärsen kan med fördel ersättas med hälften färs, hälften finhackad bacon. I brödet går det även bra att minska antalet ägg från 6 till 3 om du föredrar det. Tillsätt då 1 deciliter kokosmjölk. Brödet kan göras i förväg och frysas in.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.