Botten:
2 dl mandlar
0,5 dl cashewnötter
15 st dadlar
2,3 dl kokosflingor
2 msk mandelsmör
1 tsk kardemumma
1 tsk kanel
1 nypa himalyasalt
Toppen:
1 stor msk mandelsmör
1 tsk honung
3 msk kokosolja
3 msk raw kakao
Förbered en form med bakplåtspapper. Spelar egentligen ingen roll vilken sorts form det är men bakplåtspappret får gärna gå över kanterna. Jag använde en form som är ungefär 18x20 cm.
Botten:
Kärna ur dadlarna och lägg i en matbredare. Mät upp alla andra ingredienser och häll i matbredaren. Mix på högsta effekt tills allt är väl blandat och känns lite kletigt. Häll ner "degen" i formen och pressa ner/ihop den till ungefär 1 cm i tjocklek.
Toppen:
Mixa allt i en matbredare eller med stavmixer och häll sedan på "degen". Låt stela i kyl eller frys.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Stenfors gjutjärnsgryta
Värde 1 499 kr
Tävla här
Stäng