4 portioner
Palak paneer
1 st Gul lök
2 st klyftor Vitlök Vanlig
2 msk Färsk ingefära
200 g Tomater
3 msk Olivolja
1 msk Garam Masala
1 tsk Torkad gurkmeja
2 msk Tomatpuré
1.5 dl Matlagningsvin Vitt
400 g Krossade Tomater
250 ml Havrebaserad gräddersättning
1 msk Grönsaksbuljong Eko
450 g Paneer
0.5 msk Olivolja
125 g Färsk bladspenat
1 krm Salt Fint
1 krm Svartpeppar Malen
Tillbehör
4 portion Basmatiris
0.5 st Gurka
200 g Tomater
0.5 tsk Mynta - torkad
2 krm Salt Fint
2 tsk Olivolja
1. Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
2. Palak paneer: Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och riv ingefära och strimla tomaterna.
3. Fräs lök, vitlök och ingefära mjuk i oljan tillsammans med garam masala och gurkmeja. Tillsätt tomatpuré och fräs ytterligare 30 sek. Tillsätt vitt vin och låt det puttra i 2-3 min.
4. Tillsätt de strimlade tomaterna, krossade tomater, havregrädde och buljong och låt såsen puttra på låg värme i 10 min.
5. Tärna osten och stek den i olja på medelhög värme.
6. Tillsätt ost och spenat till grytan och smaka av med salt och peppar.
7. Tillbehör: Skär gurka och tomat i bitar och lägg i en skål. Tillsätt mynta, salt och olja.
Servera palak paneer med ris och sallad vid sidan av.
https://www.mathem.se/recept/palak-paneer-med-ris
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…