500 g rabarber eller andra bär
•2 dl havregryn
2 dl socker
1 3/4 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
125 g smör
1/2 dl vispgrädde
1/2 dl ljus sirap
smör till formen
Syrlig rabarber (eller andra bär) under knäckigt havretäcke med kolasmak. Läckrare paj får man leta efter. Fungerar mycket bra kall dagen efter också. Servera gärna med vaniljglass.
Så här gör du;
Sätt på ugnen på 150 grader.
Smöra formen och lägg bär/frukt i botten så att det täcker någorlunda men inte för mycket.
Blanda alla torra ingredienser. Smält smöret i en kastrull tillsammans med grädde och sirap.
Grädda i mitten av ugnen i ca 45 minuter, så att den fått fin färg.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…