Paj med valfria bär

Ingredienser

500 g rabarber eller andra bär

•2 dl havregryn

2 dl socker

1 3/4 dl vetemjöl

1/2 tsk bakpulver

1 tsk vaniljsocker

125 g smör

1/2 dl vispgrädde

1/2 dl ljus sirap

smör till formen

Gör så här

Syrlig rabarber (eller andra bär) under knäckigt havretäcke med kolasmak. Läckrare paj får man leta efter. Fungerar mycket bra kall dagen efter också. Servera gärna med vaniljglass.

Så här gör du;
Sätt på ugnen på 150 grader.
Smöra formen och lägg bär/frukt i botten så att det täcker någorlunda men inte för mycket.
Blanda alla torra ingredienser. Smält smöret i en kastrull tillsammans med grädde och sirap.

Grädda i mitten av ugnen i ca 45 minuter, så att den fått fin färg.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.