Placeholder

Paj med päron och pinjenötter

Ingredienser

Pajdeg:
2,5 dl vetemjöl
125 g smör
1 äggula

Fyllning:
3 päron
75 g pinjenötter
75 g smör
0,75 dl socker
2 msk vispgrädde
1,5 msk vetemjöl
rivet skal av 0,5 citron

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en form med löstagbar kant, ca 24 cm.

2. Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt äggulan och arbeta ihop till en deg. Tryck ut den i formen och grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.

3. Blanda nötter, smör, socker, grädde, mjöl och citronskal i en kastrull. Låt smeten sjuda upp under omrörning.

4. Skala och kärna ur päronen och skär dem i skivor. Lägg de i pajskalet och bred över nötsmeten.

5. Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter och låt svalna.

Ca 8 bitar

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.