Pajdeg:
2,5 dl vetemjöl
125 g smör
1 äggula
Fyllning:
3 päron
75 g pinjenötter
75 g smör
0,75 dl socker
2 msk vispgrädde
1,5 msk vetemjöl
rivet skal av 0,5 citron
1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en form med löstagbar kant, ca 24 cm.
2. Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt äggulan och arbeta ihop till en deg. Tryck ut den i formen och grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.
3. Blanda nötter, smör, socker, grädde, mjöl och citronskal i en kastrull. Låt smeten sjuda upp under omrörning.
4. Skala och kärna ur päronen och skär dem i skivor. Lägg de i pajskalet och bred över nötsmeten.
5. Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter och låt svalna.
Ca 8 bitar
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…