175 g smält smör
3 dl vetemjöl
1 dl socker
1 tsk bakpulver
Fyllning:
3 dl turkisk eller
grekisk yoghurt
2 ägg
1 dl socker
1 msk vaniljsocker
225 g osockrade hallon
eller andra bär
1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och mjöla en pajform, 24 cm.
2. Smält smöret i en kastrull och låt svalna. Sikta vetemöjl och bakpulver i en bunke och blanda med sockret.
3. Tillsätt smöret och knåda ihop till en deg. Tryck ut den i pajformen, nagga den och förgrädda 10 minuter.
4. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt yoghurt och vaniljsocker, rör om och häll fyllningen i pajskalet. Strö över bären och grädda mitt i ugnen, 200 grader, ca 25 minuter.
5. Pajen stelnar när den kallnat och kan ätas både varm och kall.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk