600 g rimmad oxbringa i nät
1 stor gul lök
2 vitlöksklyftor
1 stor morot
1/2 urkärnad chili
75 g färsk ingefära
1 1/2 l vatten
10 nejlikor
5 stjärnanis
15 svartpepparkorn
3/4 dl fisksås
400 g äggnudlar
8 salladslökar, strimlade
180 g färska mungbönor
färsk mynta
färsk koriander
salt
Långkokt oxbringa blir härligt trådig och god. Rimmad oxbringa kan vara lite olika salt, så smaka av lagen noga och krydda eller späd med vätska beroende på sälta.
4 PORTIONER, 20 MINUTER + 3 TIMMAR KOKNING
1. Skala lök, vitlök och morot och skär i grova bitar. Strimla chi¬lin. Skala ingefäran och strimla den grovt. Blanda lök, vitlök, morot, chili och ingefära i en stor kastrull med vatten, nejlikor, stjärnanis och peppar.
2. Lägg ner oxbringan med nätet på och koka upp. Låt sjuda under lock i ca 3 timmar eller tills oxbringan är mör och trådar sig när du lossar nätet och drar isär köttet med en gaffel.
3. Ta ur oxbringan. Sila av kokspadet och häll tillbaka det i grytan. Tillsätt fisksås, smaka av med salt och koka upp igen. Koka nudlarna i spadet.
4. Häll upp nudlar och buljong i djupa skålar, toppa med oxbringa, sal¬ladslök, mungbönor och örter. Servera genast.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng