Östgöta raggmunkar 4 port

Ingredienser

1 dl vetemjöl
2 ägg
2 dl mjölk
7 - 8 hg potatis
ca 1 tsk salt
1 gnutta socker

Gör så här

Blanda samman vetemjöl, salt  och lite av mjölken så att det blir en jämn smet.
Tillsätt resten av mjölken och ägget.

Skölj och skala potatisen och riv den  ganska fint. Blanda efter hand ner den rivna potatisen i äggsmeten så att den inte mörknar.

Hetta upp fettet i stekpannan. Klicka i lite smet (ca 1 träslev)och bred ut den.

Grädda dem guldbruna på båda sidor. Servera med lingonsylt och råkostsallad, eventuellt lite stekt fläsk.

Stek fläsket först om ni har en stekpanna som vill ta fast.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Guldvinnande fynd till sommarens smaker
229 kr