24 st frallor
50 g jäst
8 dl vatten
50 g smör
2 äggulor
1 msk ljus sirap
2 tsk salt
18-20 dl vetemjöl
4 dl ost
1. Smula jästen i en bunke.
2. Smält smöret i kastrull, tillsätt sedan vatten och värm till fingervarmt.
3. Häll vätskan över jästen och tillsätt sedan äggulorna och sirapen.
4. Häll i nästan allt mjöl och arbeta med degen kraftigt i ca 5-8 min och tillsätt saltet på slutet.
5. Låt degen jäsa i 45 min.
6. Knåda sedan degen på mjölat bakbord, och dela degen i 24 delar och forma till runda bullar och lägg dom på en plåt.
7. Låt jäsa i minst 45 min till.
8. Sätt ugnen på 225°
9. Pensla bullarna med ägg och strö sedan över osten.
10. Grädda i mitten i ugnen 5 min, sänk därefter ugnen till 200° och grädda ytligare 7 min.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk