24 st frallor
50 g jäst
8 dl vatten
50 g smör
2 äggulor
1 msk ljus sirap
2 tsk salt
18-20 dl vetemjöl
4 dl ost
1. Smula jästen i en bunke.
2. Smält smöret i kastrull, tillsätt sedan vatten och värm till fingervarmt.
3. Häll vätskan över jästen och tillsätt sedan äggulorna och sirapen.
4. Häll i nästan allt mjöl och arbeta med degen kraftigt i ca 5-8 min och tillsätt saltet på slutet.
5. Låt degen jäsa i 45 min.
6. Knåda sedan degen på mjölat bakbord, och dela degen i 24 delar och forma till runda bullar och lägg dom på en plåt.
7. Låt jäsa i minst 45 min till.
8. Sätt ugnen på 225°
9. Pensla bullarna med ägg och strö sedan över osten.
10. Grädda i mitten i ugnen 5 min, sänk därefter ugnen till 200° och grädda ytligare 7 min.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Stenfors gjutjärnsgryta
Värde 1 499 kr
Tävla här
Stäng