Orientalisk rödkålssallad

Ingredienser

6 port

1 kg rödkål
100 g smör
1 tsk salt
¼ tsk peppar
1 kanelstång
1 msk rödvinsvinäger
1 apelsin, zest och saft
2 msk färsk dill

Gör så här

Strimla kålen fint, gärna med mandolin eller med knivskivan i matberedaren.

Stek i smör på medelhög värme 10–15 minuter. Kålen ska stekas varsamt och bli mjuk och glansig – inte för brun.

Salta och peppra. Tillsätt kanel, vinäger och apelsinsaften och låt koka ihop ytterligare 5–10 minuter.

Tillsätt zesten och dillen mot slutet eller vid serveringen. Blanda gärna även lite finhackad dill i.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.