Oreodessert med chokladmousse
4 portioner
Receptet är hämtat från boken ”VEGO – vegansk mat för alla tillfällen” av Mattias Kristiansson.
Chokladmousse
100 g mörk choklad
2,5 dl vispgrädde, t ex Alpro Cuisine Vispbar
1 msk kakao
1 msk florsocker
Oreomousse
10 oreokakor
1,5 dl vispgrädde, t ex Alpro Cuisine Vispbar
1 msk florsocker
1 tsk vaniljsocker
Dekoration
Oreokakor, vanliga eller mini
Chokladmousse
Hacka den mörka chokladen fint och häll ner i en skål.
oka upp vispgrädden och häll den över chokladen. Låt stå i 1 minut och rör sedan runt tills chokladen har smält.
Blanda ner kakao och florsocker. Låt svalna helt i kylen.
ispa krämen med en elvisp till en fluffig mousse. Det tar runt 10 minuter att få riktigt härligt moussig mousse. Spritsa eller skeda ner i fyra dessertskålar.
Oreomousse
Mixa kakorna i en matberedare eller krossa dem på valfritt sätt. Vispa grädde, florsocker och vaniljsocker riktigt fluffigt. Vänd ner de mixade/krossade oreokakorna.
Spritsa eller skeda ner oreomoussen över chokladmoussen. Dekorera med fyra vanliga oreokakor eller flera mini-oreos.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng