Placeholder

Olof´s extremt goda fisksoppa

Ingredienser

1 gul lök
2 vitlöks klyftor
2 tsk curry
1 burk krossade tomater
1/2 fiskbuljongs tärning
1/2 grönsaksbuljongs tärning
2 dl grädde
1 dl vatten
1 burk persikor med spad
500 gram vit fisk
500 gram skalade räkor
salt
peppar

Gör så här

Hacka lök & vitlöks klyftorna, Bryn det ihop med curry, Töm i krossade tomater & smula i buljong tärningarna, Töm i grädde & vatten, Låt det koka ihop, Skär persikorna i kuber ca: 2 x 2 cm OBS Spara spadet , Skär fisken samma, Blanda i Fisken & persikor & Spadet försiktigt & Rör om, Salta & Peppra, OBS Ta det lugnt med saltet för räkorna har mycket salt som kommer i när grytan kokat färdigt. Låt småkoka i ca : 10 min, Töm sist i räkorna när det kokat klart, Räkorna får inte koka, Dom ska bara bli varma, Smaka av & krydda efter behov. Det passar bra med en klick Creme fraiche till när man äter den. Luta dej tillbaka å njut.
LYCKA TILL FRÅN OLOF I VÄNERSBORG. Ps: Receptet är till 4 pers.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Cornbread Cowboy Casserole

Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.