Botten:
2 dl havregryn
1 dl jordnötssmör
1 nypa vaniljpulver
Karamell:
15 färska dadlar
0,5 dl vatten
1 nypa salt
Cirka 2 msk jordnötssmör
1 näve rostade och saltade jordnötter
Choklad:
1 dl kokosolja
0,5-1 dl kakao
Agavesirap
1 nypa salt
(Alternativt 100 g smält mörk choklad från affären)
1. Mixa allt till botten. Tryck ut i en form och ställ in i frysen för att stelna.
2. Mixa karamellen. Bred på botten och ställ in i frysen.
3. Hacka nötterna grovt. Bred på ett tunt lager jordnötssmör på karamellen, strö över hackade nötter. Frys igen så allt stelnar och sätter sig något.
4. Ta ut. Skär i rutor. Häll över choklad. In i frysen igen och låt allt stelna ordentligt.
5. Ta ut en halvtimme innan servering och NJUT.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…