Nyttiga rocky road!

Ingredienser

ca 1/2 dl kokosfett
ca 3 msk kokossirap alt rismalt/agavesirap
ca 2 msk kakao
en nypa äkta vaniljpulver
Cashewnötter
Mandlar
Pumpakärnor
Kokosflingor
Flingsalt

Gör så här

1. Smält kokosfett i en kastrull på låg värme. Rör ner kokossirapen, kakao och vaniljpulver. Smaka av för önskad smak och sötma.
2. Grovhacka mandlar och cashewnötter. Blanda ner mandlar, cashewnötter, pumpakärnor och kokosflingor tills det blir en fin massa och inte så mycket flytande ”choklad” runt om. Avgör själv mängden av nötterna och fröerna/flingorna.
3. Lägg ett bakplåtspapper i en form som inte är för stor. Är smeten rinnig så behövs en form med kanter så smeten inte bara rinner isär. Bred ut allt med ett jämnt lager och toppa med lite flingsalt. Ställ in i frysen i ca 15-30 min tills smeten har stelnat. Dela i 3 x 3 cm bitar. Kan förvaras i frysen och ta fram några minuter innan servering.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.