Till ca 20st:
200g Urkärnade Färska Dadlar
200g Mörk Choklad
100g Hasselnötter
1dl Olivolja
3 Ägg
2msk Potatismjöl
1tsk Bakpulver
1tsk Vaniljpulver (eller 2tsk Vaniljsocker)
Frosting:
50g Mörk Choklad
0,5dl Vispgrädde
Ca 100g Creme Cheese (Ex Philadelpia)
1 Tsk Vaniljpulver Eller Vaniljsocker
Saft Från 1/4 Apelsin
Mixa choklad, dadlar, nötter och olja i matberedare.
Vispa äggen.
Blanda de torra ingredienserna i en skål.
Rör ihop alla ingredienser och lägg upp i muffinsformar. Fyll formarna knappt till hälften.
Grädda i ugn på 200 grader i 8-10 minuter. Låt muffinsen svalna helt.
Frosting:
Hacka chokladen grovt och lägg i en skål. Värm grädden, koka inte, och häll över chokladen. Rör tills chokladen smält och det blivit en chokladkräm. Låt svalna helt i kyl. Vispa chokladkrämen tillsammans med färskosten, apelsinsaften och vaniljpulver.
Dekorera muffinsen med frosting och ev lite kokos eller strössel.
Ät och njut!
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Cornbread Cowboy Casserole
Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…