Nyttig rawfoodbakelse med chokladmousse

Ingredienser

Botten
5 dl kokosflingor
2 msk Agavesirap
1 dl Cashewnötter
4 msk Vatten

Chokladkräm
100g smält, mörk choklad
3,5 dl dadlar, gärna medjooldadlar
2 msk kokossocker eller agavesirap
1 dl kokosgrädde (ej mjölk)
2 msk kakao
en nypa salt

Gör så här

Botten

1. Lägg cashewnötterna i en mixer och mixa tills det blir ett krämigt smör. Det tar ett par minuter och du får stanna och skrapa ner nötterna från mixerns kanter ett par gånger under tiden.
2. Tillsätt kokosflingorna, agavesirapen och vattnet och mixa tills du får en deg som håller ihop.
3. Rulla degen till en cylinder som är ca. 19 cm lång.
4. Lägg degen i frysen ca. 40 minuter så att den blir lättare att skära i fina bitar.
5. Ta ut och skär upp i 15 bitar. Lägg på ett fat.

Chokladmousse

1. Smält chokladen över ett vattenbad.
2. Lägg dadlarna i en mixer och mixa till en slät, fin massa.
3. Tillsätt den smälta chokladen som fått svalna något samt kokosgrädden, kokossocker eller agavesirap, kakaon och en nypa salt.
4. Mixa länge tills smeten är helt slät.
5. Häll chokladsmeten i en sprits med stor öppning och spritsa varje kokosbotten med fyllningen.
Förvara i kyl fram till servering och dekorera med valfria blommor.

Betyg (1 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Cornbread Cowboy Casserole

Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.