• 5 dl nypon
• 9 dl vatten
• 1 msk potatismjöl
• 1/2 - 1 dl socker
• biskvier (till servering)
• vispgrädde eller vaniljglass (till servering)
1. Rensa och skölj nyponen.
2. Koka nyponen i vattnet i en kastrull tills de blir mjuka. Spara hälften av vattnet och ställ åt sidan.
3. Mixa nyponen med det återstående vattnet.
4. Lägg nyponen i en finmaskig sil och passera dom för att få bort kärnorna.
5. Koka upp nyponpurén och späd ut med vatten tills den får en passande konsistens. Smaka av med socker.
6. Vispa ihop potatismjölet med lite kallt vatten och häll i kastrullen under omrörning.
7. Fortsätt värma upp nyponsoppan tills den får rätt konsistens.
Servera nyponsoppan när den fortfarande är varm i en skål med mandelbiskvier och grädde eller glass. Fungerar också att drickas kall i ett glas.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Cornbread Cowboy Casserole
Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…