Nyponsoppa

Ingredienser

• 5 dl nypon
• 9 dl vatten
• 1 msk potatismjöl
• 1/2 - 1 dl socker

• biskvier (till servering)
• vispgrädde eller vaniljglass (till servering)

Gör så här

1. Rensa och skölj nyponen.
2. Koka nyponen i vattnet i en kastrull tills de blir mjuka. Spara hälften av vattnet och ställ åt sidan.
3. Mixa nyponen med det återstående vattnet.
4. Lägg nyponen i en finmaskig sil och passera dom för att få bort kärnorna.
5. Koka upp nyponpurén och späd ut med vatten tills den får en passande konsistens. Smaka av med socker.
6. Vispa ihop potatismjölet med lite kallt vatten och häll i kastrullen under omrörning.
7. Fortsätt värma upp nyponsoppan tills den får rätt konsistens.

Servera nyponsoppan när den fortfarande är varm i en skål med mandelbiskvier och grädde eller glass. Fungerar också att drickas kall i ett glas.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Cornbread Cowboy Casserole

Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.