NOUGATTÅRTA Lindas bakskola o matskola

Ingredienser

Ca 12 bitar

150 g smör
200 g mörk choklad
2 ¾ dl strösocker
3 ägg
2 msk kakao
1 nypa salt
1 ¾ dl vetemjöl

Nougatganache
1 dl vispgrädde
150 g nougat

Garnering
100 g krossad choklad

Gör så här

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda snabbt ihop allt till en slät smet.

2. Häll smeten i en smord och bröad springform, 23–24 cm i diameter. Grädda kakan mitt i ugnen i 22–28 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den svalna i formen.

3. Nougatganache: Värm grädden i en kastrull tills du ser första bubblar, stäng av värmen direkt. Den får inte koka!

4. Lägg nougaten i en skål och häll över den varma grädden.

5. Rör om till en kräm. Låt den kallna.

6. Bred ut ganachen över kladdkakan. Strö över hackad choklad. Ställ tårtan i kylen i ett par timmar och låt den stelna.

Betyg (2 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Imponerande "fullträff" hyllas av experterna
99 kr