Kladdkakebotten
100 g smör
2 st ägg
2 dl strösocker
1,5 dl vetemjöl
4 msk kakao
1 krm salt
Kolafyllning
150 g hasselnötter el jordnötter
2 burkar kondenserad mjölk
50 g smör
2 msk ljus sirap
Toppning
200 g mörk choklad
1. Börja med botten. klä en ugnsform med bakplåtspapper. Smält smöret och låt det svalna lite.
2. Vispa upp ägg och socker och rör ner smöret.
3. Blanda mjöl, kakao och salt och rör ner i äggsmeten. Bred ut smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i 8-10 minuter. Botten ska fortfarande vara lite kladdig. Låt svalna.
4. Sprid ut nötterna i en ugnsform och rosta dem i mitten av ugnen i 225 grader till de blivit gyllenbruna. Det tar ca 10 minuter, rör gärna om ett par gånger. Låt svalna och gnugga bort skalet.
5. Mät upp kondenserad mjölk, smör och sirap i en vid tjockbottnad kastrull. Låt koka upp och puttra på ganska svag värme i drygt 20 minuter tills krämen börjat tjockna, bli gyllenbrun och släppa kastrullens botten. Rör hela tiden.
6. Blanda ner nötterna och bred ut fyllningen i formen i ett jämnt lager. Låt svalna.
7. Smält chokladen till toppingen försiktigt över ett vattenbad. Bred över kakan och ställ kallt.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…