Ingredienser
portioner10 - 12 bitar
Botten
10 digestivekex
75 g smör
3 msk kakao
Fyllning
1 burk karamelliserad mjölk [à 397 g]
Topping
200 g mjölkchoklad
1 dl vispgrädde
2 förp center [à 78 g]
flingsalt
Gör så här
Mixa kexen till ett fint smul i matberedare.
Smält smöret i en kastrull och blanda ihop med kexsmulor och kakao till en formbar massa.
Tryck ut kexmassan i pajformen, tätt med hjälp av baksidan av en sked, tills den täcker hela insidan av pajformen. Ställ i kylskåpet för att stelna i minst 30 minuter innan du fyller den.
Bre ut den karamelliserade mjölken i pajskalet. Ställ tillbaka formen i kylskåpet medan du förbereder toppingen.
Grovhacka mjölkchokladen och lägg i en värmetålig skål.
Häll upp vispgrädden i en kastrull och värm bara precis tills den är påväg att börja koka. Häll den varma grädden över chokladen och rör om till en jämn och blank chokladsmet.
När chokladsmeten svalnat och tjocknat, men fortfarande har en bredbar konsistens är den redo att bre ut på kolafyllningen.
Toppa med center och flingsalt och ställ i kylskåpet för att stelna och svalna innan serverar.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng