New York Blueberry Cheesecake

Ingredienser

Cheesecakesmet
400 g philadelphiaost, rumstempererad!
1,75 dl kesella med hög fetthalt (10 %)
0,75 dl strösocker
0,75 dl majsstärkelse
1 tsk vaniljsocker
1 vaniljstång
2 ägg
0,75 dl vispgrädde
135 g vit kvalitetschoklad
1 citron, rivet skal

Kexbotten
400 g digestivekex
200 g smör

Blåbärssylt
2,5 dl färska blåbär
ca 1,25 dl socker
ca 2 dl syltsocker

Garnering
citronmelissblad
färska blåbär
100 g vit choklad
stött florsocker

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader.
Blåbärssylt
Rensa bären och mosa de ihop med socker i en gryta. Värm under omrörning och låt koka i ca 10 minuter. Späd eventuellt med några matskedar vatten om sylten kokar för torrt och bränns.
Tillsätt i syltsockret under omrörning och koka i 2 minuter till.
Häll upp blåbärssylten i en skål och låt svalna tills sylten tjocknar.
Cheesecake
Krossa kexen fint i en mixer och blanda smulorna med smält smör.
Tryck ut blandningen till bottnar i 6 springformar med löstagbar kant, 10 cm i diameter.
Förgrädda bottnarna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter och låt svalna.
Cheesecakesmet
Vispa philadelphiaost ihop med fröna från vaniljstången, det rivna citronskalet och kesella krämigt i en skål under tiden som botten svalnarBlanda i strösocker, majsstärkelse och vaniljsocker därefter rör man i ett ägg i taget och sist vispgrädden.
Bryt 100 gram vit choklad i bitar, smält den i ett vattenbad och blanda ner chokladen i smeten.
Häll smeten över kexbottnen och grädda kakan i mitten av ugnen i cirka 30 minuter.
Dekoration
Använd ca 50 gram vit choklad, som du smält över vattenbad och tempererat genom att värma den till 40 grader, kyla den till 25 grader och sedan värma den till 29 grader igen. Gör chokladdekorationer medan de små cheesecaken blir färdiga i ugnen.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

bakgrund monterrato
Fynd – “Ett väldigt trevligt vin för ett klockrent pris” – Vinbanken oktober 2025
119 kr