5 dl vatten
2,5 dl ris
2 pkt bacon
1 burk champinjoner
1 gul lök
1 grön paprika
1 röd paprika
1,5 dl grädde
1 burk crème fraîche
3 skivade tomater
2 dl riven ost
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Koka riset enligt anvisning. Låt svalna en stund. Blanda sedan riset med grädde och crème fraîche.
3. Strimla bacon och grönsaker, utom tomaterna, och stek i omgångar tills allt blivit gyllenbrunt.
4. Lägg risblandningen i en smord, ugnsfast form. Häll bacon- och grönsaksröran ovanpå. Placera ut de skivade tomaterna så att de täcker röran och strö den rivna osten ovanpå. Gratinera tills osten fått fin färg.
5. Servera med en härlig grönsallad.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…