5 dl vatten
2,5 dl ris
2 pkt bacon
1 burk champinjoner
1 gul lök
1 grön paprika
1 röd paprika
1,5 dl grädde
1 burk crème fraîche
3 skivade tomater
2 dl riven ost
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Koka riset enligt anvisning. Låt svalna en stund. Blanda sedan riset med grädde och crème fraîche.
3. Strimla bacon och grönsaker, utom tomaterna, och stek i omgångar tills allt blivit gyllenbrunt.
4. Lägg risblandningen i en smord, ugnsfast form. Häll bacon- och grönsaksröran ovanpå. Placera ut de skivade tomaterna så att de täcker röran och strö den rivna osten ovanpå. Gratinera tills osten fått fin färg.
5. Servera med en härlig grönsallad.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng