För fyra portioner
En halv grillad kyckling
100 gram skalade och tinade räkor
Jasminris
1 röd paprika
1 grön paprika
4 dl strimlad vitkål
1 dl frysta ärtor
4 klyftor vitlök
4 msk ketjap manis
2 tsk sambal oelek
3 tsk paprikapulver
4 tsk curry
1 tsk salt
Olja
Ev ägg
Koka riset anpassat för 4 portioner. Låt kallna
Strimla kycklingen och skär paprikan i mindre bitar. Skär vitkålen i mindre bitar.
Häll olja i en wok/stekpanna. Stek vitkålen i en minut. Tillsätt curry, pressad vitlök och salt. Stek ytterligare några minuter på medelvärme och rör om försiktigt. Om det ser torrt ut dryga ut med mer olja.
Tillsätt paprika, paprikapulver, sambal oelek och 3 msk ketjap manis.Låt det fräsa i ca 5 minuter med omrörning.
Tillsätt kycklingen, riset, ärtorna och 1 msk ketjap manis och rör om. Koka på svag/medelvärme i någon minut innan räkorna vänds ner och blir varma.
Servera direkt.
Tillbehör:
Sockerärtor
Stekt ägg
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krispig kycklingschnitzel med citronpasta
Mycket gott! Man behöver dra på mer kryddning i såsen. Dela kycklinfiléerna till fyra tunna…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st