Nasi Goreng med grillad kyckling och räkor

Ingredienser

För fyra portioner

En halv grillad kyckling
100 gram skalade och tinade räkor
Jasminris
1 röd paprika
1 grön paprika
4 dl strimlad vitkål
1 dl frysta ärtor
4 klyftor vitlök
4 msk ketjap manis
2 tsk sambal oelek
3 tsk paprikapulver
4 tsk curry
1 tsk salt
Olja
Ev ägg

Gör så här

Koka riset anpassat för 4 portioner. Låt kallna

Strimla kycklingen och skär paprikan i mindre bitar. Skär vitkålen i mindre bitar.

Häll olja i en wok/stekpanna. Stek vitkålen i en minut. Tillsätt curry, pressad vitlök och salt. Stek ytterligare några minuter på medelvärme och rör om försiktigt. Om det ser torrt ut dryga ut med mer olja.

Tillsätt paprika, paprikapulver, sambal oelek och 3 msk ketjap manis.Låt det fräsa i ca 5 minuter med omrörning.

Tillsätt kycklingen, riset, ärtorna och 1 msk ketjap manis och rör om. Koka på svag/medelvärme i någon minut innan räkorna vänds ner och blir varma.
Servera direkt.

Tillbehör:
Sockerärtor
Stekt ägg

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.