4 PORTIONER
300 g rotselleri
300 g morötter
300 g palsternacka
1 msk olivolja
1 tsk salt
250 g röda steklökar
2 selleristjälkar
400 g skogschampinjoner
2 msk smör
2 vitlöksklyftor, finhackade
2 msk tomatpuré
1 timjankvist eller 1 tsk torkad timjan
1 rosmarinkvist eller 1 tsk torkad rosmarin
2 dl svarta belugalinser eller puylinser
4 dl rödvin
1 liter vatten
1 msk balsamvinäger
2 msk grönsaksbuljong
4 lagerblad
ev maizena att reda med
1
Sätt ugnen på 200°. Skala och skär rotfrukterna i grova bitar. Blanda med olivolja och salt på en plåt. Rosta mitt i ugnen ca 25 min.
2
Skala steklökarna och halvera dem som är stora. Strimla selleristjälkarna i 1 cm bitar och skär svampen i kvartar. Hetta upp en gryta ordentligt och stek svampen i smör tills vätskan släppt. Salta, peppra och tillsätt lök, selleri och vitlök.
3
Stek under omrörning någon minut till. Tillsätt tomatpuré, timjan och rosmarin. Stek lite till. Häll i linser, vin, vatten, balsamvinäger och buljong.
4
Lägg i lagerbladen. Låt sjuda under lock ca 15 min. Smaka ev av med salt och red av med Maizena till önskad konsistens. Vänd ner rotfrukterna och servera.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Cornbread Cowboy Casserole
Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…