1,5 dl socker
3,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl vaniljyoghurt plain yogurt
2 ägg
1 tsk vaniljextrakt
150 g smör
12 tsk blåbärssylt
socker och kanel att rulla
muffinsen i efter gräddning
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smörj en muffinsplåt med plats för 12 muffins eller ställ ut 12 formar på en plåt.
2. Smält smöret och låt svalna litet. Blanda socker, mjöl och bakpulver i en skål. Blanda ned yoghurt, ägg och vaniljextrakt.
3. Rör ned smöret och blanda allt väl. Häll 2 msk smet i varje muffinsform, lägg 1 tsk sylt i varje och täck sedan med ytterligare 1 tsk smet.
4. Baka i mitten av ugnen 15 - 20 minuter. Låt svalna ca 5 minuter innan du tar muffinsen ur formen. Rulla dem i en blandning av socker och kanel.
12 st
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng