1,5 dl socker
3,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl vaniljyoghurt plain yogurt
2 ägg
1 tsk vaniljextrakt
150 g smör
12 tsk blåbärssylt
socker och kanel att rulla
muffinsen i efter gräddning
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smörj en muffinsplåt med plats för 12 muffins eller ställ ut 12 formar på en plåt.
2. Smält smöret och låt svalna litet. Blanda socker, mjöl och bakpulver i en skål. Blanda ned yoghurt, ägg och vaniljextrakt.
3. Rör ned smöret och blanda allt väl. Häll 2 msk smet i varje muffinsform, lägg 1 tsk sylt i varje och täck sedan med ytterligare 1 tsk smet.
4. Baka i mitten av ugnen 15 - 20 minuter. Låt svalna ca 5 minuter innan du tar muffinsen ur formen. Rulla dem i en blandning av socker och kanel.
12 st
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…