Mumsiga chokladmuffins med bananfrosting

Ingredienser

Muffins 16 st
3 Ägg
2,5 dl Strösocker
1 tsk Vaniljsocker
50 gram Mörk Choklad
1 dl Mjölk
75 gram Smält Smör
2,5 dl Vetemjöl
1 tsk Bakpulver
Frostig
1/2 Banan
250 Rumstempererat Smör
3,5 dl Florsocker
1 tsk Vaniljsocker

Gör så här

Muffins
1 Sätt ugnen på 175 grader.
2 Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och pösigt.
3 Smält chokladen i mikro eller över ett vattenbad och häll i chokladen i äggblandningen.
4 Tillsätt det smälta smöret och mjölk, vispa ihop.
5 Häll till sist i mjöl och bakpulver, rör ihop.
6 Dela jämt ut smeten i 16 muffinsformar i en muffinsplåt.
7 Grädda i ugnen i 11 till 15 min, muffinsarna ska vara kladdiga
Låt svalna
Frosting
1 Mosa bananen.
2 Tillsätt resten av ingredienserna och vispa ihop tills den blir jämn.
3 Spritsa eller smeta ut frostingen på muffinsarna.
4 Låt stå i kylen före servering.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Nyhet i beställningssortimentet - 99 kr!
99 kr