Muffins 16 st
3 Ägg
2,5 dl Strösocker
1 tsk Vaniljsocker
50 gram Mörk Choklad
1 dl Mjölk
75 gram Smält Smör
2,5 dl Vetemjöl
1 tsk Bakpulver
Frostig
1/2 Banan
250 Rumstempererat Smör
3,5 dl Florsocker
1 tsk Vaniljsocker
Muffins
1 Sätt ugnen på 175 grader.
2 Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och pösigt.
3 Smält chokladen i mikro eller över ett vattenbad och häll i chokladen i äggblandningen.
4 Tillsätt det smälta smöret och mjölk, vispa ihop.
5 Häll till sist i mjöl och bakpulver, rör ihop.
6 Dela jämt ut smeten i 16 muffinsformar i en muffinsplåt.
7 Grädda i ugnen i 11 till 15 min, muffinsarna ska vara kladdiga
Låt svalna
Frosting
1 Mosa bananen.
2 Tillsätt resten av ingredienserna och vispa ihop tills den blir jämn.
3 Spritsa eller smeta ut frostingen på muffinsarna.
4 Låt stå i kylen före servering.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng