Placeholder

Mumsig ostfilégratäng

Ingredienser

600 - 800 g fläskfilé
smör
salt
peppar
1 tsk rosmarin
200 g bacon
3 dl riven ost

Sås:
3 dl vispgrädde
1 dl kaffegrädde
1,5 msk ljus fransk senap
1 pressad vitlöksklyfta
salt
peppar
1 tsk dragon
2 tsk potatismjöl

Garnering:
persilja

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Skär filén i 2 - 3 cm tjocka skivor. Platta ut dem, bryn dem i smör och krydda. Lägg över dem i en ugnsform.

3. Skär baconet i mindre bitar och knaperstek det. Strö baconet och osten över köttet.

4. Rör ihop all grädde med senap, vitlök och kryddor noga med potatismjöl i en skål. Häll såsen över alltsammans i formen. Gratinera ca 20 minuter och garnera med persilja.

5. Servera med ris eller potatisklyftor och en god sallad.

6 - 8 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.