600 - 800 g fläskfilé
smör
salt
peppar
1 tsk rosmarin
200 g bacon
3 dl riven ost
Sås:
3 dl vispgrädde
1 dl kaffegrädde
1,5 msk ljus fransk senap
1 pressad vitlöksklyfta
salt
peppar
1 tsk dragon
2 tsk potatismjöl
Garnering:
persilja
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Skär filén i 2 - 3 cm tjocka skivor. Platta ut dem, bryn dem i smör och krydda. Lägg över dem i en ugnsform.
3. Skär baconet i mindre bitar och knaperstek det. Strö baconet och osten över köttet.
4. Rör ihop all grädde med senap, vitlök och kryddor noga med potatismjöl i en skål. Häll såsen över alltsammans i formen. Gratinera ca 20 minuter och garnera med persilja.
5. Servera med ris eller potatisklyftor och en god sallad.
6 - 8 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
NOD XL Slim airfryer 5 liter
Värde 999 kr
Tävla här
Stäng