5 rivna morötter
5 dl stark grönsaksbuljong
2 dl vitt vin
2 finhackade vitlöksklyftor
3 dl grädde
salt
svartpeppar
en gnutta socker
ev litet mjöl
Till servering:
gräddfil
finriven färsk pepparrot (snåla inte!)
finhackad persilja
1. Koka morötterna i buljong, vin, vitlök och grädde ca 15 minuter. Smaka av med kryddor och socker. Mixa soppan slät och smaka av. Kanske behöver den redas av med litet mjöl om den känns för vattnig.
2. Låt den koka upp igen och servera med gräddfil, riven pepparrot och klippt persilja.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng