1 tsk smör, till formen
1 msk mandelmjöl
1 msk kokosmjöl
¾ tsk bakpulver
½ kryddmått salt
1 ägg
1 msk vispgrädde
½ tsk vallmofrön (valfritt)
Smörj in en rymlig mugg eller glas-skål med plan botten med smör.
Blanda ner alla torra ingredienser, inklusive smaksättning i muggen. Knäck i ägget och rör till sist i grädden.
Mikra på full effekt (ca 700 watt) i cirka 2 minuter. Känn efter i mitten så brödet är fast även där – om inte, mikra 15–30 sekunder till.
Ta ut och låt svalna. Skiva på mitten och rosta. Då får du bästa konsistens och smak.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng