200g Smaksättning (tex. Lemon Curd eller fruktpurè)
2-3 st Gelatinblad
225g Grädde, Lättvispad
Maräng:
65g Äggvita
100g Socker
25g Vatten
En sats är lagom till 2-3 lager på en tårta.
Marängen:
1. Vispa äggvitan till ett fast skum samtidigt som du kokar upp socker och vatten till 120°.
2. Häll sedan sockerlagen över äggvitorna under vispning. Vispa sedan så marängen svalnar något.
3. Lägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten och låt ligga i minst 10 minuter. Vispa även grädden lätt.
4. Smält gelatinet och blanda i lite av "smaksättningen" i taget och blanda ordentligt för att undvika klumpar. Tillsätt sedan blandningen i marängen.
5. Vänd sedan ner den lättvispade grädden i marängblandningen.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Cornbread Cowboy Casserole
Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…