Mousse passande tårtfyllning osv.

Ingredienser

200g Smaksättning (tex. Lemon Curd eller fruktpurè)
2-3 st Gelatinblad
225g Grädde, Lättvispad

Maräng:
65g Äggvita
100g Socker
25g Vatten

En sats är lagom till 2-3 lager på en tårta.

Gör så här

Marängen:

1. Vispa äggvitan till ett fast skum samtidigt som du kokar upp socker och vatten till 120°.

2. Häll sedan sockerlagen över äggvitorna under vispning. Vispa sedan så marängen svalnar något.

3. Lägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten och låt ligga i minst 10 minuter. Vispa även grädden lätt.

4. Smält gelatinet och blanda i lite av "smaksättningen" i taget och blanda ordentligt för att undvika klumpar. Tillsätt sedan blandningen i marängen.

5. Vänd sedan ner den lättvispade grädden i marängblandningen.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Cornbread Cowboy Casserole

Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.