400g nötfärs
• 2 gula lökar
• 1-2 msk margarin/smör
• 1 msk vetemjöl
• 1 burk krossade tomater
• 1 msk tomatpuré
• 1½ tsk salt
• 1 krm svartpeppar
• 8-10 kokta potatisar
• 2½ dl vispgrädde
• 2 dl riven ost
1. Hacka lök och bryn tillsammans med färs i margarin.
2. Strö över mjöl och rör om.
3. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, salt och peppar.
4. Koka på svag värme i 10 min.
5. Skala och skiva potatisen (som du kokat i förväg)
6. Varva med färs i ugnssäker form.
7. Blanda grädden och osten och häll över.
8. Gratinera i 250 grader i 20 minuter.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…