500g blandfärs
8 potatisar
1 aubergine (ca 300 g)
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
4 msk tomatpuré
1 tsk kanel
2 krm muskot
1,25 dl vitt vin
salt och peppar
4 dl lätt crème fraiche
2 dl riven lagrad ost
3 msk ströbröd
Ta fram en stor ugnsfast form och sätt ugnen på 225°C.
Skär auberginen i 1 cm tjocka skivor. Blötlägg i saltat vatten, för att mildra den beska smaken och låta vätskan rinna av. Torka av med hushållspapper efter ca 20 min.
Skala och skiva potatisen tunt. Lägg den i botten på en ugnsfast form.
Stek auberginen lätt.
Hacka och fräs löken och vitlöken i olja. Stek den tillsammans med köttfärsen och tillsätt muskotnöt, kanel, tomatpuré, vin, salt och peppar.
Låt puttra i 15 minuter på svag värme.
Lägg köttfärsen över potatisen och därefter auberginen.
Bre på crème fraichen, salta lite och ost avsluta med lite ströbröd, för att skapa en krispig yta. In i ugnen på 200°C i ca 45 minuter. Låt den gärna stå en stund innan servering.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Cornbread Cowboy Casserole
Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…