Placeholder

Moussaka

Ingredienser

500g blandfärs
8 potatisar
1 aubergine (ca 300 g)
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
4 msk tomatpuré
1 tsk kanel
2 krm muskot
1,25 dl vitt vin
salt och peppar
4 dl lätt crème fraiche
2 dl riven lagrad ost
3 msk ströbröd

Gör så här

Ta fram en stor ugnsfast form och sätt ugnen på 225°C.

Skär auberginen i 1 cm tjocka skivor. Blötlägg i saltat vatten, för att mildra den beska smaken och låta vätskan rinna av. Torka av med hushållspapper efter ca 20 min.

Skala och skiva potatisen tunt. Lägg den i botten på en ugnsfast form.
Stek auberginen lätt.

Hacka och fräs löken och vitlöken i olja. Stek den tillsammans med köttfärsen och tillsätt muskotnöt, kanel, tomatpuré, vin, salt och peppar.
Låt puttra i 15 minuter på svag värme.

Lägg köttfärsen över potatisen och därefter auberginen.
Bre på crème fraichen, salta lite och ost avsluta med lite ströbröd, för att skapa en krispig yta. In i ugnen på 200°C i ca 45 minuter. Låt den gärna stå en stund innan servering.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Cornbread Cowboy Casserole

Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.