1 kg morötter, skalade och hackade
1 klyfta vitlök, skalad och skivad
1 gul lök, skalad och grovt hackad
0,25-0,5 röd chili, beroende på önskad hetta, skivad
5 dl grönsaksbuljong
2 dl kokosmjölk
0,5 citron, saften
rapsolja
salt och svartpeppar
Hetta upp olja i en stor kastrull och fräs lök, vitlök och chili. Rör om då och då.
Lägg i morötterna, häll i grönsaksbuljongen och låt koka upp. Sänk sedan värmen och låt koka tills grönsakerna mjuknat, ca 10 minuter.
Häll i kokosmjölken, pressa i citronsaft och riv ner ingefäran.
Mixa allt till en slät soppa.
Smaka av med svartpeppar och salt och häll upp soppan i djupa tallrikar.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…