Morotssoppa (vegansk)

Ingredienser

1 kg morötter, skalade och hackade
1 klyfta vitlök, skalad och skivad
1 gul lök, skalad och grovt hackad
0,25-0,5 röd chili, beroende på önskad hetta, skivad
5 dl grönsaksbuljong
2 dl kokosmjölk
0,5 citron, saften
rapsolja
salt och svartpeppar

Gör så här

Hetta upp olja i en stor kastrull och fräs lök, vitlök och chili. Rör om då och då.
Lägg i morötterna, häll i grönsaksbuljongen och låt koka upp. Sänk sedan värmen och låt koka tills grönsakerna mjuknat, ca 10 minuter.
Häll i kokosmjölken, pressa i citronsaft och riv ner ingefäran.
Mixa allt till en slät soppa.
Smaka av med svartpeppar och salt och häll upp soppan i djupa tallrikar.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.