Morotsmuffins

Ingredienser

3 dl strösocker
3 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
2 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1/2 tsk malen kardemumma
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
1 1/2 dl rapsolja
4 dl finrivna morötter

Till glasyren :
60-70 gram smör
4 dl florsocker
rivet skal av en citron
100 gram färskost (philadelphia)

Toppa med lite finrivna morötter

Gör så här

Sätt ugnen på 150 grader.
Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke.
Knäck ner äggen samt rapsoljan och till sist morötterna.

Fördela smeten i muffins formar och placera sedan ugnen i 20-25 minuter.

Medans muffinsarna svalnar så kan du göra glasyren!
Vispa ihop alla ingredienser med elvisp (skär smöret i små tärningar för att göra det så enkelt som möjligt).

När kakan har svalnat helt så kan du breda på glasyren och riva en morot över.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.