3 dl strösocker
3 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
2 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1/2 tsk malen kardemumma
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
1 1/2 dl rapsolja
4 dl finrivna morötter
Till glasyren :
60-70 gram smör
4 dl florsocker
rivet skal av en citron
100 gram färskost (philadelphia)
Toppa med lite finrivna morötter
Sätt ugnen på 150 grader.
Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke.
Knäck ner äggen samt rapsoljan och till sist morötterna.
Fördela smeten i muffins formar och placera sedan ugnen i 20-25 minuter.
Medans muffinsarna svalnar så kan du göra glasyren!
Vispa ihop alla ingredienser med elvisp (skär smöret i små tärningar för att göra det så enkelt som möjligt).
När kakan har svalnat helt så kan du breda på glasyren och riva en morot över.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…