Muffins:
2 ägg
1 dl rapsolja
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 tsk kanel
1/2 tsk kardemumma
1 tsk salt
3 dl vetemjöl
250 g färska, rivna morötter
1 tsk vaniljsocker
Frosting:
200 g cream cheese
2 dl strösocker
30 g rumstempererat smör
2 msk citronsaft
2 dl florsocker (eller efter smak)
1. Vispa ägg och socker fluffigt.
2. Rör sedan ner de rivna morötterna samt rapsoljan.
3. Blanda alla de torra ingredienserna i en bunke och rör sedan ner i smeten.
4. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 15 minuter.
Frosting:
1. Vispa smöret, sockret, florsockret och citronsaften fluffigt.
2. Tillsätt därefter cream cheesen och vispa tills smeten är jämn.
3. Spritsa eller bred på frostingen på svalnade muffins.
Dekorerat har jag gjort med små godismorötter jag hittade i lösvikten på ICA! Och ett tips är att låta dina cupcakes stå i kylen över natten, så får de gosa till sig och blir ännu godare.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng