Morotsmuffins med cream cheese frosting

Ingredienser

Muffins:
2 ägg
1 dl rapsolja
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 tsk kanel
1/2 tsk kardemumma
1 tsk salt
3 dl vetemjöl
250 g färska, rivna morötter
1 tsk vaniljsocker

Frosting:
200 g cream cheese
2 dl strösocker
30 g rumstempererat smör
2 msk citronsaft
2 dl florsocker (eller efter smak)

Gör så här

1. Vispa ägg och socker fluffigt.

2. Rör sedan ner de rivna morötterna samt rapsoljan.

3. Blanda alla de torra ingredienserna i en bunke och rör sedan ner i smeten.

4. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 15 minuter.

Frosting:
1. Vispa smöret, sockret, florsockret och citronsaften fluffigt.

2. Tillsätt därefter cream cheesen och vispa tills smeten är jämn.

3. Spritsa eller bred på frostingen på svalnade muffins.

Dekorerat har jag gjort med små godismorötter jag hittade i lösvikten på ICA! Och ett tips är att låta dina cupcakes stå i kylen över natten, så får de gosa till sig och blir ännu godare.

Betyg (1 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.