Placeholder

Morotslasagne

Ingredienser

300 g morötter
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 chilifrukt (t ex spansk peppar)
1 förp passerade tomater (à 500 g)
1 dl chilisås (av ketchuptyp)
1 msk paprikapulver
1 msk spiskummin
2 dl lätt crème fraiche
ca 300 g färska lasagneplattor
ca 2 dl riven parmesanost
3 msk olivolja
1 tsk salt
2 krm peppar
1 tsk flingsalt

Gör så här

Sätt ugnen på 200°C.

Skala och riv morötterna fint. Skala, halvera och skär lök och vitlök i skivor. Dela, kärna ur och finhacka chilin.

Fräs morötter, lök, vitlök och chili ca 3 minuter i 2/3 av oljan i en kastrull. Tillsätt passerade tomater, chilisås, paprikapulver och spiskummin. Låt småkoka under lock ca 10 minuter.

Starta timerStarta timer

Blanda i crème fraichen. Krydda med salt och peppar.

Varva lasagneplattor och sås i en ugnssäker form, ca 20 x 30 cm (för 4 port). Lägg lasagneplattor i bottnen och sås på översta lagret. Strö över den rivna osten. Ställ in i ugnen ca 30 minuter.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Storslagen & smörig chardonnay på 1L
98 kr