Morotsglass med kanel

Ingredienser

Källa ica.se

6p

25 g smör
1 dl farinsocker
2 dl finrivna morötter (2 dl finrivna morötter motsvarar ca 2 små morötter)
1 tsk malen kanel
1 tsk malen ingefära
1/2 dl vetemjöl
2 1/2 dl vispgrädde
250 g färskost
2 krm vaniljpulver
1 burk sötad kondenserad mjölk (à ca 400 g)

Serveringsförslag
glasstrutar

Gör så här

Smält smör och farinsocker i en stekpanna. Tillsätt hälften av morötterna, kanel, ingefära och vetemjöl. Koka några minuter under omrörning tills det tjocknar. Häll smeten i en bakpappersklädd form och låt svalna.

Vispa grädden. Vispa ihop färskost, vaniljpulver och sötad kondenserad mjölk. Vänd ner grädden, resten av morötterna och smula ner sockerblandningen. Häll i en form och frys minst 8 timmar. Ta ut ca 20 minuter före servering.
Öppna timer: 8 timmar
Öppna timer: 20 minuter

Serveringsförslag: Servera gärna glassen i glasstrutar.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

bakgrund monterrato
Fynd – “Ett väldigt trevligt vin för ett klockrent pris” – Vinbanken oktober 2025
119 kr