2-3 dl kokt ris
1 burk avrunnen sparris
500 g oskalade räkor (eller t ex svamp, krabba, krabbpinnar).
Gratängsås:
2 dl grädde, lätt vispad
2 dl majonäs
2 äggulor
Riven ost
1. Koka riset och lägg i smord ugnsfast form
2. Lägg sparrisen på riset och därefter räkorna. Kan förberedas hit.
3. Vispa grädden och blanda med majonäs och äggulor.
4. Bred på gratängsåsen och strö över riven ost.
5. Grädda ca 20 min i 225 grader.
Servera med blandad sallad och förslagsvis varmt vitlöksbröd.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…