150 g rumsvarmt smör
3 dl vetemjöl
1 dl socker
1 tsk bakpulver
Fyllning:
2 dl gräddfil eller crème fraîche
1 tsk vaniljsocker
0,5 dl socker
ca 200 g hallon
eller andra bär
1 ägg
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Rör ihop de torra ingredienserna till pajdegen och tärna i smöret. Knåda ihop till en deg, för hand eller i maskin, och tryck ut den i en smord pajform.
3. Rör ihop alla ingredienser till fyllningen och häll den i formen (pajdegen ska alltså inte förgräddas), ställ formen mitt i ugnen och grädda ca 20 - 35 minuter.
4. Servera med en klick grädde eller vaniljsås.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Stenfors gjutjärnsgryta
Värde 1 499 kr
Tävla här
Stäng