150 g rumsvarmt smör
3 dl vetemjöl
1 dl socker
1 tsk bakpulver
Fyllning:
2 dl gräddfil eller crème fraîche
1 tsk vaniljsocker
0,5 dl socker
ca 200 g hallon
eller andra bär
1 ägg
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Rör ihop de torra ingredienserna till pajdegen och tärna i smöret. Knåda ihop till en deg, för hand eller i maskin, och tryck ut den i en smord pajform.
3. Rör ihop alla ingredienser till fyllningen och häll den i formen (pajdegen ska alltså inte förgräddas), ställ formen mitt i ugnen och grädda ca 20 - 35 minuter.
4. Servera med en klick grädde eller vaniljsås.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
NOD XL Slim airfryer 5 liter
Värde 999 kr
Tävla här
Stäng