Placeholder

Mördegspaj med crème fraîche och hallon

Ingredienser

Mördegsbotten:
150 g rumsvarmt smör,
normalsaltat
1 dl socker
2 tsk äkta vaniljsocker
175 g vetemjöl
1 tsk bakpulver

Fyllning:
1 ägg
2 dl crème fraîche
1 dl socker
2 tsk äkta vaniljsocker
250 g frysta hallon

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en paj- eller springform, ca 23 cm i diameter.

2. Blanda alla ingredienser till degen. Tryck ut den i formen en bit upp längs kanterna, eftersom fyllningen ska i där. Förgrädda skalet 10 minuter mitt i ugnen.

3. Bred ut fyllningen i det förgräddade skalet och grädda 15 - 20 minuter till. Ta ut pajen och strö över bären. Grädda 10 minuter.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.