Mördegsbotten:
150 g rumsvarmt smör,
normalsaltat
1 dl socker
2 tsk äkta vaniljsocker
175 g vetemjöl
1 tsk bakpulver
Fyllning:
1 ägg
2 dl crème fraîche
1 dl socker
2 tsk äkta vaniljsocker
250 g frysta hallon
1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en paj- eller springform, ca 23 cm i diameter.
2. Blanda alla ingredienser till degen. Tryck ut den i formen en bit upp längs kanterna, eftersom fyllningen ska i där. Förgrädda skalet 10 minuter mitt i ugnen.
3. Bred ut fyllningen i det förgräddade skalet och grädda 15 - 20 minuter till. Ta ut pajen och strö över bären. Grädda 10 minuter.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk