Placeholder

Möra revbenssjäll

Ingredienser

ca 2 kg tunna revben
1,2 liter vatten
2 buljongtärningar (umami eller grönsak)

Glaze
30 g honung
30 g olivolja
40 g koncentrerad äppeljuice
60 g tamari-soja
15 g färsk ingefära (skalad och skuren i bitar)
4 vitlöksklyftor (skalade)
1 msk mald persilja
2 tsk liquid smoke
2 tsk potatismjöl
0,5 tsk salt

Gör så här

Dela revbenen ett och ett. Lägg ned tätt i tryckkokare, häll i vatten och lägg i buljongen. Tryckkoka i 30 min. Låt svalna på galler så det blöta rinner av. (Sila gärna buljongen och spara till en god soppa).

Kör alla ingredienser till glazen i en mixer så att de blandas väl. Häll över i en kastrull och koka upp, så den tjocknar. Låt svalna något.

Pensla glazen på köttet och grilla några minuter på varje sida (honungen gör att de lätt blir brända). Ytan ska bara karamelliseras - det räcker.

Betyg (1 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.