ca 2 kg tunna revben
1,2 liter vatten
2 buljongtärningar (umami eller grönsak)
Glaze
30 g honung
30 g olivolja
40 g koncentrerad äppeljuice
60 g tamari-soja
15 g färsk ingefära (skalad och skuren i bitar)
4 vitlöksklyftor (skalade)
1 msk mald persilja
2 tsk liquid smoke
2 tsk potatismjöl
0,5 tsk salt
Dela revbenen ett och ett. Lägg ned tätt i tryckkokare, häll i vatten och lägg i buljongen. Tryckkoka i 30 min. Låt svalna på galler så det blöta rinner av. (Sila gärna buljongen och spara till en god soppa).
Kör alla ingredienser till glazen i en mixer så att de blandas väl. Häll över i en kastrull och koka upp, så den tjocknar. Låt svalna något.
Pensla glazen på köttet och grilla några minuter på varje sida (honungen gör att de lätt blir brända). Ytan ska bara karamelliseras - det räcker.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…