800 g benfri kotlett i hel bit
ca 5 dl vatten
1 msk kalvfond
salt
vitpeppar
smör
2,5 dl grädde
1 msk svartvinbärsgelé
1 tsk soya
1 tsk kalvfond
salt
vitpeppar
1. Skär kotlettbiten i cm-tjocka skivor. Salta, peppra och bryn sedan i smör. Häll på några dl vatten och fond och låt köttet småputtra på ganska låg värme. Räkna med att det kan ta ca 2 timmar för det att bli mört. Fyll på med vatten efterhand.
2. När köttet är så mört att det nästan faller sönder lyfter du försiktigt upp det ur grytan. Det bör då vara några dl sky i grytan.
3. Sila skyn och häll den i en kastrull. Häll i grädde och låt såsen koka upp. Smaka av med gelé, fond, soya, salt och peppar.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…