Placeholder

Mör benfri kotlett från förr

Ingredienser

800 g benfri kotlett i hel bit
ca 5 dl vatten
1 msk kalvfond
salt
vitpeppar
smör
2,5 dl grädde
1 msk svartvinbärsgelé
1 tsk soya
1 tsk kalvfond
salt
vitpeppar

Gör så här

1. Skär kotlettbiten i cm-tjocka skivor. Salta, peppra och bryn sedan i smör. Häll på några dl vatten och fond och låt köttet småputtra på ganska låg värme. Räkna med att det kan ta ca 2 timmar för det att bli mört. Fyll på med vatten efterhand.

2. När köttet är så mört att det nästan faller sönder lyfter du försiktigt upp det ur grytan. Det bör då vara några dl sky i grytan.

3. Sila skyn och häll den i en kastrull. Häll i grädde och låt såsen koka upp. Smaka av med gelé, fond, soya, salt och peppar.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.