400 g Älgkött ( Biff , Stek)
Margarin
Salt
Peppar
Viltkrydda
Timjan
1 - 1,5 tsk Sambal Oelek
1 msk Kalvfond
1 - 2 dl Grädde
Vatten om de behövs
1) Strimla köttet i bitar, ungefär som kebab bitar.
2) Stek köttet i margarin.
3) Krydda med salt, peppar, viltkrydda, timjan och Sambal , rör om.
4) Häll i kalvfond och grädde och låt puttra 20 - 30 minuter, eller tills köttet känns mört.
5) Häll i lite vatten om vätskan skulle koka bort.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng